Knækbrød af havregrød
Tid. 10 Minutter
Bagetid: 1 ½
time ved 140 gr.
Mængde: Bageplade
Havregrød
af: 2 dl. Havregryn
(gerne grovvalset)
Kog under
omrøring 3 spsk. Hørfrø
Ca. 5 min. 3 ½ dl. Vand
Smør grøden
tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tips: Læg et
stykke bagepapir ovenpå og udrul det jævn tynd.
Tips: Rul
med klejne rulle pladen ud i små tern så er det lettere at knække ud.
Drys med: 1 dl. Solsikkekerner 1 spsk. Flagesalt
Bag knækbrødet
i ovnen ved 140 gr. I ca. 1 ½, til det er helt tørt.
Blommekage
4-5 pers.
2 æg
150 gr. sukker
125 gr.hvedemel
1 tsk. bagepulver
Ca. 300 gr. modne blommer (andet frugt kan også bruges)
evt. perlesukker og grofthakkede mandler/nødder til pynt
Pisk æg og sukker til luftig æggesnaps.
Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt dejen sammen.
Fordel dejen i springform (ca. 20 cm i diam.) foret med bagepapir i bunden
Fjern sten fra blommerne og skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
Læg blommerne i fint mønster ovenpå dejen.
Drys med perlesukker og hakkede mandler/nødder
Bag tærten ved 175 gr. varmluft i 30-35 min. til kagen er gylden og gennembagt.
Server gerne lun med is, flødeskum eller creme frace
Vandbakkelser
2 dl vand
100 gr. margarine
100 gr. hvedemel (ca. 1,5 dl)
Ca. 4 æg
Vand og margarine bringes i kog. Melet tilsættes og der røres kraftigt til dejen slipper gryden. Dejen afkøles lidt før de sammenpiskede æg tilsættes ( jeg sammenpisker ikke) men tager 1 æg af gangen og føler mig frem til den rette konsistens) der røres godt igennem og dejen må ikke være for lind.
Dejen sættes på pladen med en spiseske alt efter størrelse.
Bagetid ca. 30 min ved 190 - 200 gr. Der må ikke ses til ovnen før de første 25 min. er gået, ellers vil de falde sammen.
Vandbakkelser kan fyldes med creme og flødeskum, lidt syltetøj og pyntes med glasur eller flormelis.
Ølkage som Felix ofte bager hos
farmor
500 gr. hvedemel
400 gr. brun farin ( ca. 6½ dl)
1 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
1 mørk øl (må gerne være hvidt øl)
Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt den mørke
øl. Rør til dejen er jævn - dejen er meget våd.
Beklæd en bradepande Ca 5x21x30 cm med bagepapir og hæld
dejen heri.
Bag kagen midt i ovnen.
Bagetid:
sæt kagen i en kold ovn, indstil på 175 gr. og bag i ca. 40 min
Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og lad kagen køle
let af på en bagerist.
Vi spiser den uden Appelsinsmør
Appelsinsmør
75 gr. smør
1 tsk. fintrevet appelsinskral ( usprøjtet)
1 tsk. friskpresset appelsinsaftCa. 6 pers.
200 gr. hvedemel
100 gr. rugmel
1/2 tsk. salt.
(det undlader jeg og bruger majsolie / lidt olivenolie)
Ca. 2 spsk. majsolie
Ca. 2 spsk. olivenolie
2 dl koldt vand (til at samle dejen med)
Vil dejen ikke samles tilsættes bare lidt mere vand i
Dejen skal være fast og elastisk, så den kan rulles
30 cm diam. tærteform.
Lad stå stuetemp. ca. 20 min
Rulles ud og læg i tærteform( jeg smører ikke tærteformen)
Tykkelse max. 1 cm.
Prik med gaffel
Bages 200 gr. i 15 min
- Drys lidt revet ost i tærtebunden så osten smelter, så trækker saften fra fyld ikke i så tærtebunden bliver klæg.
- Lad stå til den er kølet ned og osten er fast.
- Fyld spinat blanding på.
1 pose røget lakserester lægges på
Ægge cremefraiche blanding fordeles over
Revet ost fordeles over
Fyld:
1/2 pose frosset hel spinat i gryde med lidt vand til den er blød
Ca. 1 1/2 dl fløde, jeg bruger minimælk, har jeg lidt flødebruger
jeg detKryder med salt / peber / muskatnød til
Lad det simre til spinaten er kogt lidt ind
Jævning af majsmel kan bruges, så sovsen er meget fast.
2 dl. cremefraiche
Ca 50 gr. revet ost
lidt salt og peber
Blandingen piskes sammen
Bages 200 gr. ca. 35-40 min
Mettes Æble løg salat.
Ca. 4 pers.Marinade:
Jeg vurderer her hvor meget portionen fylder, der må ikke være væde i bunden af salaten, så derfor ikke for meget, forsøg jer frem.
- ca. 4 spsk. Hvidvins eddike
- ca. 2 spsk. Valnøddeolie
- 1-2 fed knust hvidløg
- Lidt sukker
- Lidt citron
Æbler og løg: Ca. 3 dele æble og 2 dele løg.
- 2 aromatiske æbler (gerne syrlige)
- 1-2 almindelige løg
Løgringene skæres i meget tynde ringe, som deles til enkelt ringe.
Hæld marinaden over, vend æbler og løg rundt så det er blandet godt.
Skal trække mindst 2 timer i køleskab, salaten er bedst kold.
Foto er på vej
Super god Brunsvigerkage
Ingredienser:
50 gr. gær Gæren udrøres i lunken mælk og smør
2 dl. mælk Pisk æggene og rør sammen med sukker og salt
150 gr. smør Tilsæt mel og rør til dejen bliver glat.
2 æg Dejen skal stå lunt og hæve en halv time
2 spsk. sukker Kom dejen i en smurt bradepande ca. 33x38 cm, prik dejen
0,25 tsk. salt så der bliver små fordybninger.
500 gr. hvedemel
Fyld:
200 gr. smør Rør
smeltet smør sammen med farin, sirup. Bland herefter 150 gr. brun farin kagecremen i og fordel det på dejen og lad efter hæve til db.
4 spsk. brun sirup størrelse
Det specielle er:
Rør en halv portion kagecreme (evt. Maizena) oprørt i kold mælk.
Rugbrød a´la Mette | |||
Grund opskrift (3 forme) | Mette variant (2 forme) | Tilberedning | |
1. dag | 1. dag | ||
1,3 ltr. Kold vand | 1,3 ltr. Kold vand | 1. | Vand og surdej udrøres |
Surdej (400 gr.) | Surdej (350 gr.) | ||
3 spsk. Salt | 4 spsk. Salt | 2. | Tilsæt salt, hvedemel og rugmel |
670 gr. hvedemel | 420 gr. hvedemel | til en lind masse | |
670 gr. rugmel | 420 gr. rugmel | Prøv selv med det du kommer i | |
500 gr. skårne rugkerner | det vigtige er at konsistensen er lind | ||
Lad stå natten over eller (ca. 9 - 12 timer) | |||
2. dag | 2. dag | ||
1 alm. øl (Aldi) billig | 1 øl | 1. | Tilsættes |
670 gr. knækkede | 200 gr. rugkerner | 2. | Røres i, prøv selv frem og alt efter |
el. skårne rugkerner | 150 gr. Solsikkekerner | hvad du har i skabet | |
150 gr. Hørfrø | 3. | Revet gulerod | |
150 gr. græskarkerner | kan også tilsættes | ||
Husk en lind dej | |||
Tag dej fra ca. 350 gr. til surdej til næste bagning, drys lidt salt over og sæt i køleskab | |||
Kan genbruges efter 3 dage, den kan holde sig i køleskab ca 3 uger | |||
Om nødvendig kan den også fryses men så er de første rugbrød du bager ikke helt så gode | |||
Hæld dejen i 2 rugbrødsforme | |||
Lad stå i 4-5 timer | |||
Sættes i en kold ovn på nederste hylde ca. 180 - 200 gr. | |||
1 time og 10 min (alt efter ovnen) | |||
Lad brødene stå i ovnen til ovnen er afkølet | |||
For at undgå at skorpen er for hård tages de lune brød ud af formene | |||
Pakkes ind i et viskestykke og puttes i en plastpose. | |||
Brødene er bedst at skære i skiver dagen efter |
Amerikanske viftebrød. ( fra min mors gemmer)
(ca. 20 stk.)
75 gr. Smør2 dl. Mælk
25 gr. gær
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
Ca. 350-375 gr. hvedemel
50 gr. Smeltet smør til pensling
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Smør smeltes mælken lunes afkøles og gæren røres ud heri med salt og sukker.
Melet blandes heri, gem lidt til senere
til en plade på ca.½ cm tykkelse, altså ret tynd
Med en kagespore skæres dejen ud til brede bånd ca. 4 cm. Brede.
Hver lag pensles med det lidt smelt smør
Der lægges 5 strimler oven på hinanden, Skærer strimlerne ud til firkanter
Disse stilles på højkant i velsmurte muffins forme. (Det gør jeg ikke sætter dem bare på pladen men så bliver de ikke så fine) kan let vifte for meget ud, prøv dig frem
Skal hæve i 45 min. Et lunt sted og tildækket
Bages på nederste rille på plade ved 225 gr. i 10 min.(Alt efter hvordan jeres ovn bager) Skal være gyldne men ikke bagt for hårdt.
Spinat roulade med laks (8 pers)
5 æggeblommer4 spsk. fløde
Salt samt lidt muskatnød
Piskes sammen
------------------------------------------------------------------------------
400 gr. helbladet spinat ( vægt i frosset tilstand)
Herefter (optøet og vredet)
Blandes i
-----------------------------------------------------------------------------
5 æggehvider piskes stive
Vendes i massen ( brug hænderne så blandingen forbliver luftig)
-----------------------------------------------------------------------------
Massen bredes ud på bagepapir i bradepande ca.30x35 cm
Bages ca. 10-12 min ved 200 gr.
-----------------------------------------------------------------------------
Vendes ud på et klæde og afkøles, herefter smøres:
200 gr. pikant fløde ost
250 gr. røget laks
Laksen fordeles oven på osten, fulddækkende men ikke dobbelt
Herefter rulles rouladen stramt sammen, strammes lidt ekstra sammen i madfilm eller bagepapir.
Den er lettest at skære ud i lidt frossen tilstand.
Her som dejen ser ud inden bagning og til venstre hvor den bagte er vendt ud. andet billede er pikant smurt på og laksen anrettet og herefter skal den rulles og lægges i fryseren. GOD fornøjelse